Boekgegevens
Titel: Méthode familière, pour ceux qui commencent à s'exercer dans la langue française = Gemeenzame leerwijze voor degenen, die zich in de Fransche taal beginnen te oefenen
Auteur: Marin, Pieter; Scheerder, H.
Uitgave: Amsterdam: Schalekamp en Van de Grampel, 1826
Amsterdam: A. Bakels
2e verb. dr.
Auteursrechten: Zie auteursrechten
Citeerinstructie: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, UBM: Obr. 6334
URL: https://schoolmuseum.uba.uva.nl/bookid/LCSM_201359
Onderwerp: Taal- en letterkunde naar afzonderlijke talen: Franse taalkunde
Trefwoord: Frans, Leermiddelen (vorm)
Bekijk als:      
Scan: Afbeeldinggrootte:
   Méthode familière, pour ceux qui commencent à s'exercer dans la langue française = Gemeenzame leerwijze voor degenen, die zich in de Fransche taal beginnen te oefenen
Vorige scan Volgende scanScanned page
4<S
Méthode Familière.
Osfenylcesch.
Kalfsvleesch.
Schapcnvhesch,
Lamsvleesch.
Varkcnsvleesch,
Gehakt.
Een fchapenhout.
Een kalfsfchinkeh
Eene ham.
Spek.
Gerookt yleesch.
Eeiie flruif.
Wafelen.
Melk.
Karnemelk^
Room.
Bloemkool.
Boerenkool.
Roode kool.
Witte kool.
Kappertjeskool.
Zuurkool'.
Wortelen.
Rapen, knollen.
Boonen.
Tuinboonen-
Boerenboonen..
Groene erwten.
Graauwe erwten.
Peulen.
Doperwten.
Snijboonen.
Spiaazie. *
Men braadt:
Een kapoea.
Een kfilkom.
Du bœuf.
Du veau.
Du mouton.
De l'agneau.
Du cochon, du porc.
Du * hachis.
Un gigot de mouton.
Un jarret de veau.
Un jambon.
Du lard.
Du bœuf fumé.
Une omelette.
Des gaufres.
Du lait.
Du lait de beurre.
De la crôme.
Des choux fleurs.
Des choux verts.
Des choux rouges.
Des choux blancs.
Des choux cabus.
Des choux salés.
Des carottes.
Pcs navets.
Des fïivcs.
ÇDes fèves de marais. ^
?De grosses fèves.
Des pois verts.
Des pois gris.
Des pois en cosse.
Des pois écossés.
Des ♦ haricots.
Des épinards.
On rôtit:
Un chapon.
Un coq-d'Inde, un (Jindo«,