Boekgegevens
Titel: Handboek tot het voeren van Engelsche gesprekken, bevattende de meest gebruikelijke uitdrukkingen welke in den dagelijkschen omgang voorkomen
Auteur: Gunn, C.H.; Clairmont, K.G.
Uitgave: Amsterdam: G. Theod. Bom, 1861
Auteursrechten: Zie auteursrechten
Citeerinstructie: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, UBM: NOK 09-220
URL: https://schoolmuseum.uba.uva.nl/bookid/LCSM_200695
Onderwerp: Taal- en letterkunde naar afzonderlijke talen: Engelse taalkunde
Trefwoord: Engels, Leermiddelen (vorm)
Bekijk als:      
Scan: Afbeeldinggrootte:
   Handboek tot het voeren van Engelsche gesprekken, bevattende de meest gebruikelijke uitdrukkingen welke in den dagelijkschen omgang voorkomen
Vorige scan Volgende scanScanned page
81
The meat is a little under-
done (overdone).
It is very tough (tender).
This asparagus is very large.
These green pease are very
young and sweet.
How very sour these firkins
are!
Why have we no cabbage,
(no greens) to-day?
C hange that gentleman's plate.
Give me another napkin.
These stewed carrots are de-
licious.
Won't you take a glass of
porter ?
We have some excellent old ale.
Do you really prefer table-
beer (small beer)?
Here are some excellent pork
sausages with sour-crout.
Is this a fast-day?
May I trouble you for a little
more grayy ?
A clean knife and fork , if
you please.
Would you hand me that ta-
ble spoon ?
I must take another slice of
roast beef.
Roast mutton is seldom seen
in Germany.
A good leg of mutton is an
ea;cellent dish.
Will you taste these mashed
potatoes ?
Somespinage, /«mips,French-
beans, cawZiflowers ?
Thank you, I'll take some
saZad.
Is there oil (vinegar) enough
in it?
Het vleesch is te weinig (te
veel) gebraden.
Het is zeer taai (malsch).
Deze aspersie is zeer groot.
Deze groene erwten zijn zeer
jong en zoet.
W^at zijn deze augurkjes zuur!
Waarom hebben wij van daag
geen kool (geen groenten)?
Geef dien heer een ander
bord.
Geef mij een ander servet.
Deze gestoofde wortelen zijn
lekker.
Wilt gij geen glas porter?
Wij hebben besten ouden ale.
Hebt gij werkelijk liever dun
bier (tafel-bier)?
Hier is voortreffelijke var-
kensworst met zuurkool.
Is het vastendag?
Mag ik u nog om een wei-
nig saus verzoeken?
Een schoon mes en vork , als
het u belieft.
Geef mij , als het u belieft,
dien lepel.
Ik zal nog een stukje roast-
beef nemen.
Men ziet in Duitschland zelden
gebraden schapenvleesch.
Een goede schapenbout is een
heerlijk eten.
Zult gij iets van dit aardap-
pel-taartje gebruiken?
Spinazie, knollen, snijboonen,
bloemkool ?
Ik dank u, ik zal wat salade
nemen.
Is er olie (azijn) genoeg in?
4»*