Boekgegevens
Titel: Leesboek voor katholieke scholen
Deel: 3
Auteur: Griendt, A. van de
Uitgave: Arnhem: Van Mastrigt en Verhoeven, ca. 1902 *
8e dr
Auteursrechten: Zie auteursrechten
Citeerinstructie: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, UBM: Obr. 4257
URL: https://schoolmuseum.uba.uva.nl/bookid/LCSM_200678
* jaar van uitgave niet op de gebruikelijke wijze verkregen, mogelijk betreft het een schatting
Bekijk als:      
Scan: Afbeeldinggrootte:
   Leesboek voor katholieke scholen
Vorige scan Volgende scanScanned page
19
Soms is het brood nog warm. als de
bakker het brengt. Hij komt dan ook bij
sommige menschen 's morgens al vr^eg.
Ge begrijpt wel, dal de bakker heel vroeg
moet beginnen te bakken, 's Nachts om
twaalf uren of één uur gaat de bakker al
aan hel werk om deeg te kneden, den
oven te stoken en brood te bakken.
Zoodra hel gereed is, gaal hel in den
wagen en dan brengt de bakker ol zijn
knecht hel bij de klanten.
Een bakker mag dus niel lui zijn.
Als het brood een dag oud is, heet hel
oudbakken brood. Dil is, vooral voor
kinderen, gezonder dan versch brood.
Maar als hel brood te lang ligt, dan
wordt hel droog en hard. Dan kan de
bakker het niet meer verkoopen. Hij bakt
daarom niet meer dan hij voor zijn klan-
ten noodig heell. In den winkel kan hij
wel eens brood te kort komen.