Boekgegevens
Titel: Do you speak English? (Spreekt gij Engelsch?) of De nuttigste en noodzakelijkste Engelsch-Nederduitsche gesprekken en zegswijzen
Auteur: [niet beschikbaar]
Uitgave: Amsterdam: gebr. Binger, 1857
2e, herz. dr
Auteursrechten: Zie auteursrechten
Citeerinstructie: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, UBM: Obr. 3423
URL: https://schoolmuseum.uba.uva.nl/bookid/LCSM_200544
Onderwerp: Taal- en letterkunde naar afzonderlijke talen: Engelse taalkunde
Trefwoord: Engels, Leermiddelen (vorm)
Bekijk als:      
Scan: Afbeeldinggrootte:
   Do you speak English? (Spreekt gij Engelsch?) of De nuttigste en noodzakelijkste Engelsch-Nederduitsche gesprekken en zegswijzen
Vorige scan Volgende scanScanned page
12
pork, roast loin of veal,
lamb, hung beef, leg of
mutton, mutton- and veal-
cutlets, calfs head, dried
tongue, sausage, fricandeau
and hashed meat.
Bring me roast mutton, roast
veal, a salad of lettuce.
We have a selection of wines
which you will scarcely find
at other establishments of
this kind.
Which sort do you recommcnd?
I should recommend our Bur-
gundy as first rate.
Then bring me a bottle of Bur-
gundy and one of Champagne.
W^hat dessert can you give me?
Apricots, peaches, grapes, cher-
ries, mulberries, strawber-
ries, melons, chestnuts, pine-
apples, figs, woodnuts, wal-
nuts, apples, pears, plums,
almonds, medlars, large chest-
nuts, pomegranates, bilberries,
gooseberries, a^d currants.
What have I to pay?
Three guilders and twenty-five
cents.
vleeseh, kalfsgebraad, gebra-
den varkensvleesch, gebraden
kalfslenden, lamsvleesch, rook-
vleesch, lamsbouten, lams-
en kalfskoteletten, kalfskop,
rooktong, saucijzen, gespekt
vleeseh en gehakt.
Breng mij gebraden schapen-
vleesch, kalfsgebraad en vet-
salade (latuw).
Wij hebben eene keur van wij-
nen, zoo als mijnheer ze
bezwaarlijk elders zal aan-
treffen.
^V^elke soort kunt gij mij aan-
bevelen ?
Ik zou u onzen Bourgonjc
als uitmuntend kunnen aan-
bevelen.
Breng mij dan eene flesch Bour-
gonje en eene flesch Champagne.
Wat kunt gij mij tot nageregt
geven?
Abrikozen, perziken, druiven,
kersen, moerbeziën, aardbe-
ziën, meloenen, kastanjes,
ananas, vijgen, hazelnoten,
walnoten, appelen, peren, prui-
men, amandelen, mispelen,
groote kastanjes (marrons),
granaatappelen, blaauwe bes-
sen, aalbessen en kruisbessen.
Hoeveel ben ik schuldig?
Brie gulden, vijf en twintig
cents.