Boekgegevens
Titel: Help u zelf op reis met Duitsch: een handboekje voor hen, die Duitsch moeten of willen spreken
Auteur: Bruin, Servaas de
Uitgave: Heusden: L.J. Veerman, ca. 1905 *
5e dr
Auteursrechten: Zie auteursrechten
Citeerinstructie: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, UBM: NOK 09-29
URL: https://schoolmuseum.uba.uva.nl/bookid/LCSM_200416
Onderwerp: Taal- en letterkunde naar afzonderlijke talen: Duitse taalkunde
Trefwoord: Duits, Woordenboeken (vorm)
* jaar van uitgave niet op de gebruikelijke wijze verkregen, mogelijk betreft het een schatting
Bekijk als:      
Scan: Afbeeldinggrootte:
   Help u zelf op reis met Duitsch: een handboekje voor hen, die Duitsch moeten of willen spreken
Vorige scan Volgende scanScanned page
'301
Kartoffelbrei,
Aardappeluioes.
Bohnen, Boonen.
.4r<isc/iocien, Artisjokken.
Gelbe Rüben, Worteltjes.
Blumenkohl, Bloemkool.
Schiiiorbriitcn,
(icstoofil yicesch.
Kotelette mit Trüffeln,
Kotelet met truffels.
Zunge, Ossetong.
Hammelkotelett,
Lamskotelet.
Frikassee von Huhn,
Fricassée van kip.
Kalbskotelett,
Kalfskotelet.
Rinderbraten,
Gebraden rundvleesch.
Schinken, Ham.
Wurst, Worst.
Huhn, Kip.
Geflügel, Gevogelte.
Rebhuhn, Patrijs.
Itruteii, (icliradcii rieosch,
Beefsteak, Biefstuk.
Rumpsteak,
Engeische biefstuk.
Kalbsbraten,
Gebraden Kalfsvleesch.
Gänsebraten,
Gebraden gans.
Kapaun, Kapoen.
Hammelbraten,
Gebraden lamsvleesch.
Wildbret, Wild.
Sniat, Salade.
Süsses, Zoct.
Crème, Vlade.
Eierkuchen,
Omelet met suiker.
Torte, Taart.
Kuchen, Pannekoek.
Pudding, Pudding.
Hiise, Haas.
Schiveizer, Zwitsersche.
Parmesan, Parmezaan.
Holländische,
Hollandsche.
Dessert, Kagerecht.
Weintrauben, Druiven.
Birnen, Peren.
Äpfel, Appelen.
Feigen, Vijgen.
Melone, Meloen.