Boekgegevens
Titel: Help u zelf op reis met Duitsch: een handboekje voor hen, die Duitsch moeten of willen spreken
Auteur: Bruin, Servaas de
Uitgave: Heusden: L.J. Veerman, ca. 1905 *
5e dr
Auteursrechten: Zie auteursrechten
Citeerinstructie: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, UBM: NOK 09-29
URL: http://schoolmuseum.uba.uva.nl/bookid/LCSM_200416
Onderwerp: Taal- en letterkunde naar afzonderlijke talen: Duitse taalkunde
Trefwoord: Duits, Woordenboeken (vorm)
* jaar van uitgave niet op de gebruikelijke wijze verkregen, mogelijk betreft het een schatting
Bekijk als:      
Scan: Afbeeldinggrootte:
   Help u zelf op reis met Duitsch: een handboekje voor hen, die Duitsch moeten of willen spreken
Vorige scan Volgende scanScanned page
Speisekarte, Spijskaart.
Vorspeisen, Voorgerechleii.
Sardinen, Sardijnen.
Kaviar, Kaviaar.
Austern, Oesters.
Pökelfleisch,
Pekelvleesch.
Eierkuchen mit Gemüse,
Omelet met Groenten.
Setzeier, Kalfsoogen.
Harle Eier, Harde eieren.
Weiche Eier,Zachte eieren.
Trüffeln, Truffels.
Siippcu, Soepen.
Bouillon, Bouillon.
Mit Reis, met rijst.
Nudelsuppe,
Vermicellisoep.
Makkaroni, Macaroni.
Gebackenes, Ccbraail.
Backhuhn, Gebraden kip.
Kalbshirn,
Kalfshersenen.
Kalbsleber, Kalfslever.
Pastete, Pastei.
«ekoehtcs Fleisch,
(ickookt rlcescli.
Rindfleisch, garniert,
Rundvleesch, gegar-
neerd.
Kalbskopf, Kalfskop.
Wurst, Worst.
Kalbsbrust, Kalfsborst.
Fische, Visch.
Thunfisch, Tonijn.
Aal, Paling.
Fortlle, Forel.
Lachs, Zalm.
Karpfen, Karper.
<icniiise, (»roeiiten.
Spargel, Asperges.
Spinat, Spinazie.
Kartoffeln, Aardappelen.